Blog

Szeretem színek: kékek-zöldek. Rád hogyan hatnak?

Mariana Ékszer
Szeretem színek: kékek-zöldek.  Rád hogyan hatnak?

Kék-zöld színharmónia: az örök klasszikusok közé tartozik. Vajon miért szeretik sokan és hogy van az, hogy mindenkinek jól áll?

A ZÖLD a természettel szorosan kapcsolódó szín, amely a szeretetet, békét és kiegyensúlyozottságot sugallja. A KÉK szín szimbolizálja a reményt, bölcsességet és bizalmat, ugyanakkor a természetben a zöld szín-testvére:  a tengerek, óceánok és az égbolt színe. Nem csoda, hogy az ember számára nyugtató, pihentető hatásúak (a szállodák medencetereinek bevett színe, de nem hiába választotta az orvoslás, gondoljunk csak a műtők  falaira vagy a műtősruhák színére).

A kéknek és zöldnek, mint minden színnek, szinte megszámlálhatatlan árnyalata van. Csak a Panton színskála szerint – amit világszerte több, mint 65 országban használnak – a kéknek 120 körüli, a zöldnek is vagy 80 árnyalata létezik. Ember legyen a talpán, aki mindezt meg tudja különböztetni!

De evezzünk nőiesebb vizekre, irány a gardróbod! ????

Gondolj csak bele, minden nő olyan ruhát választ reggel, amiben jól érzi magát, amihez éppen kedve van. Egy türkiz felső szinte hívogatja a tekintetet, sugallja, hogy gyere, szólíts meg! A tengerészkék igazi klasszikus megjelenést kölcsönöz, örök és elegáns. Egy bájos pasztellzöld kihangsúlyozza törékenységed. Ha hódítani indulsz, a smaragdzöldet vagy az azúrkéket válaszd, szépen kiemelik a szem- és hajszínt.

Tegye fel a kezét, akinek nincs kék ruhadarabja! Ugye? Ha más nem is, a farmered biztos kék! Most jöhet a zöld: ehhez sokan bátortalanabbul nyúlnak, pedig milyen vagány a menta, kifinomult a mohazöld, nem is beszélve a türkizről, ami a kék-zöld színharmónia megtestesítője.

Mindenkinek jól áll a kék és a zöld? Természetesen!
Közel 200 árnyalatból biztos találsz olyat, ami a szívedet-lelkedet megszólítja! Ha vörös hajú vagy, akkor azért; ha szőke vagy pláne; ha barna, akkor naná; a feketéknek kötelező; az ősz hajhoz pedig nem kérdés!

Nézz be hozzánk, mert a kék és zöld színek csodaszép árnyalatait vonultatja fel egyik kedvenc kollekciónk, a Congo.

Mi 16 különböző árnyalatú kristályt számoltunk a kollekció darabjaiban, te mennyit?