Blog

Mi az a ródium bevonat? Eszik vagy isszák?

Mariana Ékszer
Mi az a ródium bevonat?  Eszik vagy isszák?

Az arany és ezüst mindenkinek ismerős, de mi is az a ródium és mit érdemes tudni róla?

Ha azt mondjuk nemesfém, rögtön az aranyra és ezüstre gondolunk. A ródium bevonat kevésbé elterjedt, pedig szintén a nemesfémek sorába tartozik. Az ezekkel a fémekkel bevont ékszerek nemcsak tartósak, hanem értékállóak is.

A modern nő ékszerei oly változatosak, mint a ruhatára – ezért talán nem túlzás azt állítani, hogy megszámlálhatatlan divatékszert rejthetnek ékszerdobozai.

A divatékszer megnevezés már széleskörben elterjedt. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy bizsu, hiszen a bizsunak nincs nemesfém tartalma, tehát minden bizsu divatékszer, de nem minden divatékszer bizsu.

A MARIANA divatékszereket kínál, törekszik arra, hogy a legjobb fémötvözetet használja, így ékszerei alapanyaga réz, melyet nemesfémbevonattal látnak el: 18 karátos rose gold, 925 sterling ezüst vagy ródium formájában.

A ródium egy elemi anyag, amely a periódusos rendszerben megtalálható. A platinafémek közé tartozik, ezüstfehér fém, amely magas hőmérsékleten jól megmunkálható.
A ródium ékszerek küllemükben nagyon hasonlítanak az ezüsthöz, ám amíg az ezüst egy puha fém, a ródium nagyon kemény, ezért előszeretettel használja az ékszeripar bevonatként.

Egyrészt keménysége miatt megvédi az ékszert a mechanikus sérülésektől, azaz nem karcolódik, másrészt nem oxidálódik, azaz nem fog beszürkülni, mint az ezüst, hanem mindig fényes marad. 

A MARIANA kínálatában találsz ródium nyakláncokat, karkötőket és fülbevalókat, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Minden ródium bevonatos ékszer antiallergén, nikkel- és ólommentes, hogy biztonsággal tudd viselni különleges alkalmakon vagy a mindennapokban.

Ha inkább „ezüstös” típus vagy, biztos tetszeni fog a ródium bevonat! Élvezd annak minden előnyét, szépségét!

Fedezd fel ródium bevonatú ékszereinket!