Blog

Tavasz típus vagy? Ezekből a színekből válogass!

Mariana Ékszer
Tavasz típus vagy? Ezekből a színekből válogass!

Velünk született színeink alapján négy alaptípusba tartozhatunk: tavasz, nyár , ősz vagy tél. Sokszor nem könnyű egyértelműen besorolni magunkat egy-egy típusba, ehhez adunk egy kis segítséget! Ebben a cikkben a tavasz típus kerül górcső alá!

A tavasz típus külső jegyei alapján romantikus alkat. Általában ránézésre is megállapítható a szőke, törékeny, babaarcú lányokról, hogy a tavasz hírnökei: színei meleg színezetűek, a nap aranya ragyogja be őket. A tavasz típus a világos, meleg színekkel nem hibázhat. Fő színük az arany, így ritkán is viselnek ezüstöt.

A tavasz típus arcszíne általában világos barackos árnyalatú, esetleg meleg bézs, elefántcsont színű. Ha vannak szeplők, akkor azok is aranylóan barnák. A tavasz-nyár típusúak szeme világostürkiz, világos melegzöld vagy világosbarna, a meleg tavaszok szeme ugyanezen színek sötétebb árnyalata. Az élénk tavaszok szeme mindig élénk kék, zöld vagy barna. A leggyakoribb hajszín az aranyszőke, a vörösesszőke és a vörösesbarna.

Érdekesség: Magyarországon a tavaszok aránya megközelíti a 25%-ot, azaz a második legnépesebb színtípus csoport a tél mellett. 

Milyen színek állnak jól a tavaszoknak?

Ha a megfelelő színeket keresed, tökéletes választás a pezsgő, barack, krém és különböző pasztellszínek, emellett a türkiz és a halványzöld. A világosbarnás-bézses árnyalatok nagyon szép alapszínei a tavaszoknak, mindemellett a tengerészkék ennek a típusnak áll a legjobban. Ezekhez a színekhez minden tavasz altípus bátran nyúlhat, kiegészítve saját színeikkel, amik a következők:

Tavasz-tél altípus: 

A tavaszok legélénkebbjei a tavasz-telek (élénk tavasz), hozzájuk a tavaszi paletta legtelítettebb árnyalatai illenek, sőt, akár feketét és fehéret is viselhetnek. Ha ebbe az altípusba tartozol, akkor bátran élhetsz a kontrasztokkal! Szinte minden jól áll neked, nagyon szerencsés vagy. Bátran viselj élénk kéket, aranysárgát, korallt, narancsos vöröset.
A te MARIANA kollekcióid: BLACK ORCHIDPASSION

 

Tavasz-ősz altípus:

A tavasz-őszök (meleg tavasz) a kissé sötétebb, az őszi színekhez legközelebb álló tavaszi színekben néznek ki legjobban. Ha ez a típus vagy, minden eleven, meleg szín jó választás, viszont kerüld a rózsaszínt és a lilát. Leginkább kevert árnyalatokat érdemes használnod, mint  a halvány korall, mohazöld, türkiz, terrakotta. 
A hozzád illő MARIANA kollekciók:
CONGO, NIGHTFALL, GARDENIA, GOLD

 

Tavasz-nyár altípus:

A tavasz-nyarakhoz (világos tavasz) a legvilágosabb tavaszi színek illenek. A törékenység, kislányos báj náluk a legszembetűnőbb. A romantikus megjelenés a legszerencsésebb, ha ebbe a típusba tartozol, azonban kerüld a nagyon halvány színeket, mert sápasztanak, a szürke ugyancsak kerülendő. A pasztellszínek, pezsgő, drapp, világos türkiz viszont remek választás. 
A legjobb MARIANA kollekciók neked: KALAHARI, MOONDANCE, LAVENDER