Blog

Stílusteremtés felsőfokon: a klasszikus nőies elegancia ismérvei

Mariana Ékszer
Stílusteremtés felsőfokon: a klasszikus nőies elegancia ismérvei

Pataki Lívia, a LOOK Exclusive Fashion Showroom vezetője, stílustanácsadója segít nekünk eligazodni a számtalan divatirányzat meghatározó jegyei, apró finomságai, jellegzetes részletei bemutatásával, a MARIANA pedig megtűzdeli a hozzájuk passzoló csoda ékszerekkel! Fogadjátok szeretettel, porondon a klasszikus nőies stílus!

Hello Kedves Hölgyek,

Classic chic style -, ahol fontos az anyagok minősége, a decens tartás és a női minőség magas szintű prezentálása. A vonalvezetése

szofisztikált, itt nem látni minit vagy sejtetős darabokat, de mélyen dekoltált és a túl sokat mutató darabok se az övéi. Leginkább abban mutat hasonlóságot a minimalista eleganciával, hogy szofisztikáltságra törekszik minden megjelenésében, viszont kötöttség jóval kevesebb van benne. A sikkességnek számtalan fajtája van, így pl. a klasszikus, a bohém, a romantikus, és a rockchic altípus is idetartozik. Az, hogy melyikbe tartoznak az egyes outfitek mindig az adott stílustól való apró eltéréseknek a mértéke határozza meg.

Ma összpontosítsunk a classic chic stílusra.

Tegnap arra a megállapításra jutottunk, hogy ha a királyi családok viseleteit figyeljük meg, akkor bizony nagyon nem lőhetünk mellé. Ezt továbbra is tartom. Igazán finom, elegáns darabokat viselnek, amikből sugárzik a gondolatiság, a nőiesség. A gondolatiság alatt azt értem, hogy fontos benne az önmagukról való gondolkodás és az önmagukkal való kapcsolódás témája. Ez az irány színes, kreatív és egyben formabontó is lesz. Szóval újra egy izgalmas téma vár ránk!

Úgy döntöttem a királyi családok viseletét vesszük górcső alá, azon belül is Katalin hercegnénél maradunk, hogy ezen keresztül is meg tudjam Nektek mutatni, hogy egy stíluson belül is milyen sokszínű tud lenni egy igazi Hölgy.

Sosem engedi el a classic chic stílus alapjait, néha csak kedve szerint, különböző alkalmakhoz méltóan megfűszerezi azt.

 

A fő stílusprofil egyik altípusa a classic glam chic, amit gyönyörűen hoz a hercegné egy-egy estélyen való megjelenésekor.

A glam a glamorous szóból ered, jelentése ragyogó, elbűvölő, csillogó. A vonalvezetés, a színvilág, az alapkoncepció az eleganciából ugyanúgy marad, de a hozzáadott fűszer, ezúttal a csillogás. Feltűnik egy új anyaghasználat, amit a hétköznapokra kevés eséllyel választ. Ezúttal tüllös, flitteres, fényes, metálos anyagokat ölt magára.

Ezekhez a ruhákhoz más mosoly is dukál, figyeljük meg a képeken. Látszik, hogy örömmel viseli ezeket az elbűvölő outfiteket is!

Ki érzi magáének ezt a stílust?

 

Nézzétek a classic chic style milyen sokszínű is tud lenni. Nézzük meg mi történik az outfittel ha romantikus irányba visszük el.

A classic romantic chic style-ban maradunk a nőiességet hangsúlyozó vonalaknál, de elmozdulunk a klasszikus letisztultságból egy kicsit bájosabb, több bátorságot merítő irányba. Megjelennek a fodrok, a masnik, a csipke, a tüll, a minták, a még hangsúlyosabb derékvonal, és többek között az önmagában is karakteres bársony bátrabb használata. Jobban belefér a loknisabb szoknya, a válldíszek, a vastagabb övek viselése is.

Ti mennyire vagytok romantikus alkatok? Viseletetekben ez tükröződik?